Activiteitenplatform voor kinderen

homepage Als ik later groot ben in Almere

Interactie-ontwerp en grafische vertaling van de huisstijl voor dit platform, dat bedoeld is om een zo volledig mogelijk overzicht te geven van activiteiten voor kinderen in Almere.

Opdrachtgever: Gemeente Almere

Uitdaging: de vele activiteiten en zoekmogelijkheden (filters) zo gebruiksvriendelijk in beeld te brengen – met name op de mobieltjes – voor de doelgroep: kinderen tot 16 jaar in Almere en hun ouders.

UX-research voor het gebruik op mobieltjes

De uitvoering en analyse van de gebruikerstesten van een aantal kinderen en hun ouders. We werkten op locatie met camera’s die het gebruik en zoekgedrag van de kinderen en hun ouders filmde bij het uitvoeren van eenvoudige opdrachten. Erg leuke middag met leerzame uitkomsten en goede tips van de kinderen!

https://www.alsiklatergrootbeninalmere.nl/

Database voor archeologische vondsten

Opdrachtgever: Hemmy Clevis e.a., juli 2019

Opdracht: Interactie- en grafisch ontwerp van de openbare website, de website achter de inlog (voor abonnementshouders) en de beheerskant van deze database van archeologische vondsten – gebaseerd op het Deventer systeem. Het Deventer systeem is het classificatiesysteem voor laat- en postmiddeleeuws aardewerk en glas.

Update opdracht maart 2023: Er is inmiddels veel vraag naar abonnementen door universiteiten en archeologische diensten. Momenteel ben ik een UX-researchtraject gestart om kwalitatief onderzoek te doen onder de huidige abonnementhouders.

Lees verder “Database voor archeologische vondsten”