Over ons

Janneke ten Cate

Ten cate webadvies is een onderneming van mij, Janneke ten Cate.

Ik werk vanuit Amsterdam aan diverse webprojecten, van eenvoudig tot complex. Ook al is mijn onderneming een eenmanszaak, ik werk aan veel projecten samen met anderen en spreek daarom het liefst over ‘ons’.

Advies en ontwerp gaan samen op

Ik gebruik het woord webadvies in mijn naam omdat ik het belangrijk vind dat de ontwerper grondig meedenkt met het doel, de middelen en mogelijkheden van de klant en de beoogde doelgroep, en daarin in een vroeg stadium adviseert. Uitkomsten van dit proces worden verzameld en toegepast (userexperience (UX)research en  -design).

Om tot een resultaat te komen dat passend is voor uw doel werk ik graag intensief samen. Afhankelijk van de grootte van de vraag kunnen kunt u mij per e-mail of telefonisch breefen of kunnen wij uitgebreider onderzoek doen, content analyses maken, wireframes opstellen, presentaties geven en/of een workshop organiseren.

Ik heb veel ervaring met de planning en het verloop van webprojecten en houd graag een vinger aan de pols om een project haalbaar en realistisch op te zetten, op gang te houden en te publiceren. 

Intermediair bij realisatie

Omdat ik veel van de technische kant van het publiceren van websites weet kan ik adviseren rondom de software die nodig is om een website te realiseren en te onderhouden de mensen trainen die met de website moeten gaan werken.

In mijn netwerk zitten onder andere programmeurs en specialisten van de content management systemen Typo3-, Magento-, Drupal-, Ruby- en WordPress, met wie ik intensief samenwerk. Ik spreek hun ’taal’, houd het overzicht op planning en budget en vind het uitdagend om de ‘raderen’ van het proces goed op elkaar af te stellen. In webprojecten neem ik vaak (een deel van) het projectmanagement op me.

Tekstredactie voor web

Teksten op websites moeten aan bepaalde regels voldoen om goed leesbaar te blijven. Schrijf in de taal van je doelgroep. Verder gaat het om begrijpelijk indelen, heldere intro’s,  goede kopjes en dit alles is ook nodig om de vindbaarheid van je website te vergroten. Ik geef tips en/of herschrijf de teksten van de klant waar nodig en gewenst.

Grafisch ontwerp voor web en print

Naast het grafisch ontwerp voor websites maak ik ook grafisch werk voor print. Ik werk samen met grafisch ontwerpers en dtp-ers die een specialisatie hebben. Het kan gaan om een logo of huisstijl, brochures, gidsen, boeken, jaarverslagen, banners, flyers of posters.